Zes Bennekommers koninklijk onderscheiden

Maar liefst zes Bennekommers hebben vrijdag 24 april een koninklijke onderscheiding gekregen. Tom Kempkens en Christiaan de Nooij werden zelfs geridderd. Bep Rigter, ‘tante’ Geertje van Dusschoten, Margriet Geerlings-Van Voorthuysen en Matty van Maanen werden lid in de Orde van Oranje Nassau. 

 

 

De heer T.R. Kempkens, 74 jaar, Bennekom

De heer Kempkens was tot 1993 werkzaam bij Defensie en hij heeft ruim 25 jaar bijzondere vrijwillige verdiensten voor de judosport. Zo’n 17 jaar was hij lid bondsbestuur van de Judo Bond Nederland. 

Hij was vele jaren vrijwillig trainer-coach en hij had de technische leiding in de staf van de Nationale Militaire Judoselectie. In 1990 werd hij chef d'Equipe en teamleider van de militaire judoselectie. Ook was hij een periode president van de Permanent Technical Commission. Ruim 20 jaar is hij als medeoprichter betrokken bij het Heide Toernooi Ede. Hij was ruim 24 jaar mede-initiator van Stichting Promotie Gehandicapten Sport.

 De heer A.C. De Nooij, 56 jaar, Bennekom

De heer De Nooij is eigenaar van De Nooij Stainless en de Nooij Pomptechniek Ede. Dit familiebedrijf bestond vorig jaar 100 jaar en ontving het Predicaat Hofleverancier. In 1997 richtte hij de Stichting Pompen is Leven op en werd zelf voorzitter van deze stichting. Hij was 6 jaar penningmeester bij de School voor Technische en Dienstverlenende Beroepen Wageningen en is thans 6 jaar voorzitter van Regionaal Centrum voor Technologie De Vallei. Vanaf 2011 is de heer De Nooij penningmeester van Edes Bedrijfs Contact

 Mevrouw G. van Dusschoten - de Gooijer, 80 jaar, Bennekom

Mevrouw Van Dusschoten-de Gooijer is huisvrouw en is 40 jaar vrijwillig actief voor korfbalvereniging DVO Bennekom. Ze was sterk betrokken bij de exploitatie van het clubhuis, de kantine en gaf leiding aan de organisatie en dienstverlening. Sinds 2003 is zij als vrijwilligster actief voor Opella. Eerst bij het bejaardentehuis Beringhem en nu bij de afdeling Welzijn en het Pastoraat op de Baron van het Wassenaerpark te Bennekom. 

 

 

Mevrouw M.C.A. Geerlings – Van Voorthuysen, 72 jaar, Bennekom

Mevrouw Geerlings-Van Voorthuysen is ruim 25 jaar vrijwillig actief voor de Hervormde Gemeente Bennekom. Sinds 2006 is zij secretaris van het College van Kerkrentmeesters. Tien jaar eerder was zij ouderling-scriba voor de kerk. Ook is zij bijzonder betrokken bij de jaarlijkse kerkelijke boekenmarkt, waarvoor zij het gehele jaar door boeken leest, sorteert en verkoopt tijdens de markt. 

Mevrouw M. van Maanen – Van Donkelaar, 69 jaar, Bennekom

Mevrouw Van Maanen is een onvermoeibaar stimulator van een groot aantal sportieve evenementen in Wageningen. Al dertig jaar zet zij zich samen met een echtpaar uit Wageningen, voor wie ook een Koninklijke Onderscheiding is aangevraagd, in voor de Berg tot Bergrace, de Bergrace by Night, de Bergrace off the Road en nog een aantal fiets- en wandelactiviteiten. 

Mevrouw B. Rigter-Nijland, 71 jaar, Bennekom

Mevrouw B. Rigter-Nijland was in het verleden administratief medewerkster en is meer dan 50 jaar als vrijwilliger actief voor korfbalvereniging DVO Bennekom. In 1962 begon ze als lid van de kascommissie om de penningmeester bij te staan en werd daarna zelf penningmeester. Ze was 13 jaar bestuurlijk wedstrijdsecretaris en 21 jaar lid van de clubhuiscommissie. Thans is zij nog actief als barmedewerkster. Ook is zij een korte periode actief geweest als vrijwillig verkoopster in Verpleeghuis de Halderhof in Bennekom. Vanaf 2012 is zij verkoopster in de Wereldwinkel Ede.

<Bron: Gemeente Ede>

Ga terug