Rondleiding over Bennekomse begraafplaats op 12 mei

Ontdek de Bennekomse begraafplaats aan de hand van een rondleiding door Bennekommers Kees Heitink en Dolf van Kampen. Op zaterdag 12 mei vertellen zij de verborgen verhalen die onze begraafplaats rijk is. Monuta Hofrust, de uitvaartverzorger in Bennekom, ondersteunt deze bijzondere dag. 

 

 

Kees en Dolf zijn lid van de Werkgroep Behoud Begraafplaats, die onderdeel is van de Historische Vereniging Oud-Bennekom. De werkgroep is al 25 jaar actief om oude graven op de begraafplaats aan de Kerkhoflaan te behouden. 

Tombe 

Zaterdag 12 mei vertelt de Werkgroep Behoud Begraafplaats over het monumentale gedeelte van de begraafplaats. Talloze verhalen passeren die dag de revue. Over de eigenaren van kasteel Hoekelum -de familie Van Balveren/Van Wassenaer, die in een grote tombe begraven liggen. En over de bijzondere engel die het graf van de familie Prins siert. Niet voor niets noemt de werkgroep de begraafplaats ‘het stenen archief’ en als geen ander kunnen Kees en Dolf de verhalen prachtig vertellen. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens de dag zelf routes te lopen langs graven van bekende Bennekommers, zoals Dick Ket en Boer Koekoek. 

Als de uitvaartverzorger van Bennekom koestert Monuta Hofrust de begraafplaats van Bennekom. ‘Het is uniek dat wij nagenoeg in het centrum zo’n mooie begraafplaats hebben. Wij ondersteunen de activiteiten van de Werkgroep van harte. Daarom doneren wij 2,50 euro voor iedere bezoeker die zaterdag 12 mei een rondleiding bijwoont (met een maximum van 500 euro). Wij vinden het belangrijk dat de herinneringen levend worden gehouden’, vertelt Bettine van der Laan van Monuta Hofrust. 

Gedurende de dag zijn er van 11.00 uur tot 14.00 rondleidingen van een uur. U kunt zich hiervoor opgeven via hofrust@monuta.nl, maar dit is niet verplicht. 

Meer informatie: www.begraafplaatsbennekom.wordpress.com of www.monutahofrust.nl 

 

Ga terug