Recept Tante Eef

Voor 22-25 personen

 De pasta:

3 pond penne

Bereiden: Pasta kook je met 1 liter water per 100 gram pasta. Om 1,5 kilo in 1 keer te koken, heb je dus een pan van minstens 15 liter nodig – neem anders twee pannen of kook in etappes. Breng het water aan de kook, pasta erin, als het weer aan de kook komt schepje zout erbij, kook de pasta al dente (zie aanwijzingen op de verpakking).

 Voor de tomatensaus:

500 g rundergehakt

2 uien, gesnipperd

Grote fles pastasaus Grand’Italia

Sambal voor de pit

Gehaktkruiden en Italiaanse kruiden (Verstegen)

Bereiden: In grote braadpan bakproduct naar keuze (boter, olie), gehakt rul bakken, sambal meebakken, kruiden erbij, fles tomatensaus erbij, even laten pruttelen, af en toe roeren. 

Voor de spinaziesaus:

600 g kipfilet, in blokjes 

750 g deelblokjes spinazie à la crème (diepvries)

Kipkruiden pikant en gewoon (Verstegen)

2 bekers crème fraîche

Bereiden: Als spinazie rechtstreeks uit de vriezer komt deze eerst beetje ontdooien (magnetron), in grote braadpan bakproduct naar keuze (boter, olie), kip bakken, kipkruiden even meebakken, spinazie erbij, crème fraîche toevoegen, even laten pruttelen, af en toe roeren.

Serveren: Verdeel de pasta over twee schalen of pannen. Schep de tomatensaus door de ene schaal pasta, de spinaziesaus door de andere schaal pasta. 

Voor de tomatensoep (5 liter): 

2 potten Maggi basis voor tomatensoep (voor 2,5 liter)

150 gram rundergehakt

Flinke hand Soup noodles (Lidl)

Voor de groentesoep (5 liter):

2 potten Maggi basis voor groentesoep (voor 2,5 liter)

150 gram rundergehakt

Zakje verse soepgroente, gesneden

Flinke hand Soup noodles (Lidl)

 

Bereiden: Potten leeggieten in grote pan, volgens gebruiksaanwijzingen aanlengen met water, aan de kook brengen. Gehakt licht kruiden (bijv. zout, peper, peterselie), beetje paneermeel erbij, en balletjes ervan draaien. Als soep kookt balletjes erbij doen, bij groentesoep ook de soepgroente toevoegen. Bij tomatensoep kan de vermicelli (soup noodles) ook direct in de pan, bij soepgroente paar minuten later. Nog vijf minuten zachtjes doorkoken tot vermicelli gaar is. Vergeet niet af en toe te roeren. Serveer.

Ga terug