Christian Weij lanceert boek 'Verrot lekker'

Bennekommer Christian Weij presenteert volgende maand een boek met een opvallende titel: ‘Verrot lekker’. Het gaat over fermentatie, een chemisch proces waarbij met behulp van micro-organismen als bacteriën en schimmels, etenswaren worden gemaakt. Een oude techniek die is herontdekt door topkoks.’ 

 

Christian was jarenlang ‘reclamejongen’, zoals het dagblad Trouw hem onlangs omschreef. Maar vijf jaar geleden besloot hij zijn hart te volgen. ‘Ik vond het altijd al leuk om te koken. Ik had in Ede een soort huiskamerrestaurant en later ben ik Italiaanse delicatessen gaan verkopen onder de naam Papas Pasta. Maar vijf jaar geleden heb ik het roer echt omgegooid en ben ik me gaan richten op ambachtelijke streekproducten.’ 

Een paar jaar geleden herontdekte hij de trend van fermenteren tijdens de Food Professional Day in Wageningen die hij organiseerde. ‘Ik had mensen van het Nordic Food Lab uit Kopenhagen uitgenodigd. Zij zijn enorm ver met fermentatietechnieken en vanaf dat moment ben ik me er echt in gaan verdiepen.’ 

Het boek ‘Verrot lekker’ van Christian Weij bestaat uit 140 fermentatierecepten en staat vol met verhalen en foto’s. Het is volgens de Bennekommer een ‘stoer boek’ voor iedere keukentafel. Het boek kost 22,50 euro (excl. 3,95 euro verzendkosten) en is onder meer te bestellen via de website: www.puur-e.nl

In de nieuwe benn. staat een uitgebreid interview met Christian Weij. 

Ga terug